I Infrasauna

INFRASAUNA

Infrasauna cielene prehrieva ľudské telo až do hĺbky 4cm. Vďaka tomu stimuluje potenie, pri ktorom sa spolu s potom vyplavujú nežiadúce látky. Prekrví sa ako samotná koža, tak aj pohybové ústrojenstvo a ďalšie orgány, čo prirodzene podporujú látkovú výmenu.  Celý organizmus sa dôkladne očistí a obnoví. Pocítite príval energie.

Odíde únava a stres  a budete sa cítitť lepšie aj po psychickej stránke. Saunu si môžete dopriať pokojne každý deň. Tiež dĺžka saunovania záleží len na vašom pocite. Bežne sa odporúča zhruba 20-40 minút pri teplotách 50-60°C. Infrasauna hrá úlohu ako pri prevencii a posilňovaní imunity, tak aj pri liečbe chorôb a rehabilitácii.

Prospieva astmatikom, alergikom, kardiakom a ľuďom, ktorí trpia problémami s krvným tlakom. Infrasaunu môžu teda používať aj tí, ktorým lekár zakázal klasické saunovanie. 

Napomáha pri liečbe reumatizmu, artritídy, akné, ekzémov, insomnii, ochorení uší i bolesti v krku.

Zlepšuje prekrvenie kože, čo je podmienkou pre jej krásny vzhľad. Prehrieva tkanivo do hĺbky a tým uľahčuje odstránenie celulitídy. Čistí kožu do hĺbky, zbavuje ju nečistôt a odumretých kožných buniek. Zanecháva pokožku mäkkú a hebkú. Pomáha hojiť otvorené rany a zmenšuje jazvy.​

Ako sa správne saunovať v parnej saune

Čaká Vás relax a oddych, preto je dobré zahájiť saunovací rituál očistou. Vyzlečte sa donaha a umyte sa mydlom. Do sauny vstupujte nahý, alebo pre lepší vlastný pocit omotaný plachtou alebo osuškou.

Nezabudnite dopľňať tekutiny - pri každom pobyte v saune sa potíte. Udržujte preto výdaj a príjem tekutín v rovnováhe. Odborníci odporúčajú vypiť minimálne 0,5 litra čistej neochutej prírodnej vody.